Obsah

Italský dezert

Typ: ostatní
Italský dezert Kuchař peče, vaří, smaží,
dobroty se vařit snaží.
Vařečkou či jenom lžící
míchá v hrnci pod poklicí.

V dnešním roce s dětmi procestujeme svět a upečeme, uvaříme tradiční jídla či dezerty různých zemí. 

Naši cestu jsme započali v Itálii a vytvořili tiramisu. 

Suroviny: 1 Mascarpone (250 g), 1 smetanu ke šlehání 33 %, 2 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, asi 200 ml silného Cara, dlouhé cukrářské piškoty (v nouzi lze použít i kulaté; do atypických tvarů, jako je třeba srdce nebo traktor, se také hodí víc kulaté), Granko na posypání.

Postup: nejprve si připravíme Caro, a to tak, že jednu lžíci zalijeme cca 200 ml vroucí vody. Rozmícháme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém: Šlehačku ušleháme dotuha, smícháme ji s Mascarpone, cukrem a vanilkových cukrem. Do vyšší misky naskládáme piškoty jednu vedle druhé. Piškoty pokapeme Carem, a na ně navrstvíme polovinu krému. Opět poklademe piškoty, které pokapeme Carem, a druhou vrstvu krému navršíme na ně. Celé posypeme Grankem. Dáme do lednice vychladit (aspoň na 2 hodiny, lepší je přes noc).


Vytvořeno: 31. 10. 2022
Poslední aktualizace: 31. 10. 2022 21:11
Autor: Adéla Hasilíková